Milovníci guláše se znovu sejdou v Mlékojedech

testování - kelímek + pivo Aviary Photo (800x619)

Tradiční soutěž o nejlepší guláš v Neratovicích a okolí dospěla do svého již pátého ročníku. Guláš OPEN 2016 se uskuteční v mlékojedské hasičárně v poslední lednovou sobotu, tedy 30.1. Příjem soutěžních vzorků začíná v 15 hodin, samotná ochutnávka (vloni se sešlo sedmnáct ! různých gulášů) startuje v 16.00.

Přijďte se pochlubit svou gulášovou specialitou, a pokud nevaříte, přijďte ochutnat soutěžní vzorky a dobře se pobavit! Třeba stejně jako v loňském roce 🙂

 

Zde je oficiální pozvánka:

Pokud si myslíte, že umíte uvařit guláš, nechlubte se tím, nemáte k tomu důvod, pokud nejprve neprojdete mlékojedským klaním, kde například v loňském roce změřilo síly, a hlavně své výtvory, 16 kuchařů. Když vyhrajete, pak si klidně prohlašujte, že jste na guláše machr!

Vše probíhá zcela nestranně a je kladen důraz na anonymitu jednotlivých vzorků. Nemusíte se bát, že by soutěž byla „cinknutá“. Pořadatelka Michaela Landová přiznala, že předchozí čtyři ročníky nevyhrál zatím nikdo z Mlékojed. Mezi etablované vítěze lze řadit borce z Prahy, Tišic a Neratovic, ovšem nikoho ze zdejších. O objektivitu se totiž stará početná porota, kterou není nikdo jiný než hlas lidu.

Každý příchozí může za cenu vstupenky konzumovat a hodnotit podávané guláše. Nejedná se tedy o běžné kuchařské klání, nýbrž o interaktivní zábavu, z níž může vzejít jen jeden vítěz, který na výbornou splní náročné a početné aspekty úspěšného guláše.

Nenechte se odradit, neumíte-li uvařit hovězí guláš. Loňský ročník byl prošpikovaný nápaditými alternativami v podobě vegetariánského, rybího a už téměř klasického, vepřového guláše či buřtguláše. Pokud jste ale opravdu kulinářskou múzou nepolíbeni, neklesejte na mysli, pro všechny je na závěr připravena bohatá tombola.

Takže klídek! Je to především amatérská zábava v příjemném prostředí, ve vynikající společnosti a především – s kapkou toho alkoholu!

PROGRAM:
15-16 – registrace závodníků a příjem vzorků
16-18 – degustace a hodnocení soutěžních gulášů
18 – odevzdání bodovacích tabulek a následní sčítání bodů
18.30 – vyhlášení vítězů a předání cen

…. následuje oslava 🙂

Přihlášky a informace:
mischa33@seznam.cz nebo tel.: 605923051

 

Pravidla:

– Soutěž se koná v sobotu 30.1.2016 od 15 hod v hasičské zbrojnici v Mlékojedech

– Soutěží se v přípravě jakéhokoliv guláše o hodnotné ceny. Recepty jsou na soutěžících. Dle jejich fantazie.

– Každý soutěžící se může přihlásit do soutěže:

  1. v den konání soutěže a to přinesením soutěžního vzorku do hasičárny
  2. zaregistrováním předem v samoobsluze v Mlékojedech vyplněním přihlášky – preferujeme c) na emailové adrese mischa33@seznam.cz. – preferujeme

– Příjem vzorků probíhá v den konání soutěže od 15:00 do 16:00 hodin v hasičské zbrojnici. Minimální množství guláše je 1,5 litru (2 sklenice od okurek).

– Vzorky přebírá pouze pověřená osoba. Ta označí přinesený vzorek startovním číslem, které si soutěžící vylosuje. Startovní čísla jsou tajná, zná je pouze osoba, která vzorky přebírá a personál v kuchyni. Osoby znající startovní čísla jsou povinny tato čísla nezveřejňovat. Vylosované startovní číslo nezná ani soutěžící.

– Startovní čísla a jména soutěžících, která patří k sobě, se zveřejní až po ukončení hlasování.

– Porota se skládá z hostů a ze soutěžících, kteří jsou přítomni v hasičárně. Každý porotce uděluje body všem soutěžícím gulášům, každému guláši vyplní bodovací tabulku. Nelze udělit bodování jednomu guláši vícekrát.

– Po ukončení soutěže se všechen zbylý guláš podává porotcům, soutěžícím a přítomným hostům tak dlouho, dokud se nesní.

Není dovoleno:

  1. podplácet nebo opíjet porotu (pověřenou osobu a personál kuchyně)
  2. hasit oheň močí
  3. zvracet v prostorách hasičárny

Je dovoleno:

  1. vařit guláš kolektivně (závodník může mít pomocníky)
  2. zpívat, zesměšňovat soupeře, krmit ryby
  3. to co není zakázáno nebo nezakáže pořadatel

– Za nedodržení pravidel může pořadatel závodníka diskvalifikovat bez nároku na cenu.

pozvánka guláš open 2016

 

20130126_181027 20130126_181030 20130126_190811 20130126_180427 

20130126_191020 20130126_180410 20130126_191117 20130126_19182120130126_220111 20130126_215303

Sdílejte:

Komentáře

,